EQInterface Forums

EQInterface Forums (http://www.eqinterface.com/forums/index.php)
-   Help ! ? ! ? (http://www.eqinterface.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   4k monitor (http://www.eqinterface.com/forums/showthread.php?t=21981)

Draginn 04-10-2016 06:19 PM

4k monitor
 
So I'm trying to play eq on a new laptop. The 4k monitor although amazing for other games is causing some major issues with EQ. The high resolution seems to be the major issue. 3840 x 2160... Anyone have a fix?

fryguy503 04-10-2016 08:08 PM

Easiest fix = Downscale your resolution.

Harder fix - Rebuilt a UI from scratch using larger graphics.

Draginn 04-11-2016 04:27 PM

Downscaling your resolution seems like an easy fix..... its not...

fryguy503 04-11-2016 07:42 PM

The Dell 4K I have at work, I just set the resolution to 1920x1080 and the monitor takes care of the rest. its not perfect lossless but it does well.

godfrey.michael 03-17-2017 09:29 PM

4k Dual Screen
 
I am currently running dual 28" 4k screens, both set to 3840 x 2160.

The right monitor I use for my shaman windowed at 2560x1440 and I have the DXForever UI installed using DX1. His UI stuff is in the middle of the screen and I have text windows going to the edge. Is it a little small? yeah a little, but it is a 28" screen not a laptop so it is not that bad.

The Left monitor is my Warrior running full screen 3840x2160 with a custom UI. I have done alot of tweeking on font size in order to get the fonts large enough to read.

I Say that all to say, PLEASE dont listen to them about lowering the resolution.

If your system will handle you playing at the 4k DO IT. The curving of rounded items and the details are soooooo nice. I am running with everything but bloom lighting on and its absolutely fantastic. The quality of the image is sooooo nice.

But, that is how I found this post. My son is running at 1920x1200 and I am attempting to find the variable that lets me know what resolution the game is at.

I tried to inline a picture of my desk with eq running but it seems not to work, here is a share to my google pic.

Picture of my desktop running eq hosted on google photos

Just my 2 cents take it for what its worth.

Peace
Michael Godfrey

[IMG][/IMG]

yurdi 03-22-2017 07:52 AM

MAcroquest2 is always nice for boxing hehehe watch what you post wnen you do screen shot. bct tooname //cast 2.

godfrey.michael 03-23-2017 07:41 AM

That's not on live. That is a test server for setup and tweaking. Got tied of toasting my live characters due to a UI glitch.

janakin 04-15-2017 08:15 AM

4k
 
Going to write a UI just for 4k. Made hotbars last night, has a minor issue with spell icons but much easier to see :D

velvetsanity 04-22-2017 05:00 PM

Any progress, janakin?

janakin 04-23-2017 02:31 PM

Yes, have 5 pieces done and a few I am testing. I think 4 of them are on forums now.

With my work and life schedule will be around 1-2 pieces a week. Still waiting on a dev response on input boxes being able to be larger as well.


All times are GMT -5. The time now is 05:49 PM.

vBulletin Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.