Home Forum Downloads My Favorites Register FAQ Mark Forums Read

Go Back   EQInterface Forums > Interface Gallery Discussion > Beta
User Name
Password

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-22-2015, 02:42 PM   #1
mlipus
A Gray Wolf
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
Default default_old UI

I downloaded the new default_old UI but it seems the old spell icons are not included.

Any chance we get a "patch" to it so we get the old spell gems we have before the new expansion.

I just can't play with the default spell gems. (playing for over 10 years with old spell gems)

Thanks in advance.
mlipus is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2015, 06:17 PM   #2
Drakah
Skinning Guru
 
Drakah's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 999
Interface Author - Click to view interfaces
Default

Maybe you download the wrong UI.

Here is a link to the one I keep updated.
http://www.eqinterface.com/download...nfo.php?id=4615
__________________
Regards,

Drakah

shakahr.com
Remember...it is only a GAME
Drakah is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2015, 11:47 AM   #3
mlipus
A Gray Wolf
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
Default

Well, i downloaded again default_old UI in the UI folder, unziped it there and it created a new default_old folder.
Unfortunetely, even when, in everquest, i change the UI from default to default_old, it don't work and stay with default icons.
Seems eq beta block it and keep UI to the default one.

Thanks anyway for updating that UI since that long.
mlipus is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2015, 02:50 PM   #4
Metanis
Premium Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 4
Default Not working in TBM beta

I love my default_old UI. It doesn't appear to work on the beta server for the new The Broken Mirror release.

I downloaded the current release and extracted it my beta\uifiles folder and it shows up when I type the /loadskin command but when I execute it the screen goes blank but then reverts to the Sony default.

I'll understand if you don't think this is a big deal since beta is only supposed to last like 3 weeks.
__________________
-Metanis
-63 Cleric
-Veeshan
Metanis is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2015, 05:27 PM   #5
Drakah
Skinning Guru
 
Drakah's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 999
Interface Author - Click to view interfaces
Default

I personally only update the UI's from the final edit of beta files.
I did that once and they kept changing the XML during beta, so it was a waste of time.

As for Default Old working for Beta.... if it is indeed the UI I update, it "should work" since the only edit will be adding the Key Ring button on the inventory window (which doesnt work yet anyway), and shouldnt break it. Check the UIErrors.txt and file and see what the error is, not the warning messages.
Drakah is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2015, 05:46 PM   #6
Metanis
Premium Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by Drakah
I personally only update the UI's from the final edit of beta files.
I did that once and they kept changing the XML during beta, so it was a waste of time.

As for Default Old working for Beta.... if it is indeed the UI I update, it "should work" since the only edit will be adding the Key Ring button on the inventory window (which doesnt work yet anyway), and shouldnt break it. Check the UIErrors.txt and file and see what the error is, not the warning messages.


Sorry for delay, here's what the last 3 lines in the UIerrors.txt file shows:

[Sun Oct 25 17:45:16 2015] XML reference error! WindowDrawTemplate[12]:WDT_Filigree[13] referenced but NEVER declared!

[Sun Oct 25 17:45:16 2015] Error validating symbol table.
[Sun Oct 25 17:45:16 2015] Error loading skin: loading default skin instead.
Metanis is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2015, 10:17 PM   #7
Metanis
Premium Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by Metanis
[Sun Oct 25 17:45:16 2015] XML reference error! WindowDrawTemplate[12]:WDT_Filigree[13] referenced but NEVER declared!


I thought perhaps I could figure this one out on my own. However after some plain old text searching I find that the Default_Old interface doesn't even use the WindowDrawTemplate and especially the Filigree item.

WDT_Filigree is used in 19 of the Sony default xml files. I thought perhaps a syntax error in one of these Sony provided files might be causing an exception which is being misinterpreted as a default_old problem however the 38 references I can find all appear to be evenly bracketed with no syntax problems.

The only thing I find a bit odd is there are 4 types of Filigrees defined in the EQUI_Templates file, but only 3 of the 4 are ever referenced in other files.

E:\Beta\uifiles\default\EQUI_Templates.xml (4 hits)
Line 1840: <WindowDrawTemplate item="WDT_Filigree">
Line 1971: <WindowDrawTemplate item="WDT_FiligreeThin">
Line 2101: <WindowDrawTemplate item="WDT_Filigree2">
Line 2232: <WindowDrawTemplate item="WDT_Filigree3">

but the variation WDT_Filigree2 is never used in any other definition file.

So I'm stumped and since default_old still works fine in the Live game it would seem that something introduced in the Beta is causing the problem. I would guess the Illusion Key Ring aspect of the Inventory window is part of the problem but I'm not able to figure it out.
Metanis is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2015, 10:58 AM   #8
Drakah
Skinning Guru
 
Drakah's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 999
Interface Author - Click to view interfaces
Default

You shouldn't be getting any "Filigree" errors at all... but I do see why now.

The new "EQUI_KeyRingWnd" file is requesting the "WDT_Filigree" template. The "WDT_Filigree" elements were created for the "Default" UI only. The "Default_Old" does not use "WDT_Filigree" elements, as it is not defined in the EQUI_Animations or EQUI_Templates file.

Later I can make an update to add in Filigree templates that references Default elements instead. That way it wont error out on future new xml files.

Try copying the EQUI_Inventory and the EQUI_KeyRingWnd file from Default, to Default_Old. Then, open them in notepad and edit the bottom of the file.

Change
<DrawTemplate>WDT_Filigree</DrawTemplate>

to:
<DrawTemplate>WDT_Def</DrawTemplate>

and save.

The EQUI_Animations will need an edit too.
Here is the addition to it:

Find:

<Ui2DAnimation item="A_TDSSelected">
<Frames>
<Texture>EQ_expansion_logos2.tga</Texture>
<Location>
<X>0</X>
<Y>256</Y>
</Location>
<Size>
<CX>128</CX>
<CY>32</CY>
</Size>
<Hotspot>
<X>0</X>
<Y>0</Y>
</Hotspot>
</Frames>
</Ui2DAnimation>

And place after it:

<Ui2DAnimation item="A_TBM">
<Frames>
<Texture>EQ_expansion_logos2.tga</Texture>
<Location>
<X>0</X>
<Y>288</Y>
</Location>
<Size>
<CX>128</CX>
<CY>32</CY>
</Size>
<Hotspot>
<X>0</X>
<Y>0</Y>
</Hotspot>
</Frames>
</Ui2DAnimation>
<Ui2DAnimation item="A_TBMHover">
<Frames>
<Texture>EQ_expansion_logos2.tga</Texture>
<Location>
<X>0</X>
<Y>320</Y>
</Location>
<Size>
<CX>128</CX>
<CY>32</CY>
</Size>
<Hotspot>
<X>0</X>
<Y>0</Y>
</Hotspot>
</Frames>
</Ui2DAnimation>
<Ui2DAnimation item="A_TBMSelected">
<Frames>
<Texture>EQ_expansion_logos2.tga</Texture>
<Location>
<X>0</X>
<Y>352</Y>
</Location>
<Size>
<CX>128</CX>
<CY>32</CY>
</Size>
<Hotspot>
<X>0</X>
<Y>0</Y>
</Hotspot>
</Frames>
</Ui2DAnimation>
Drakah is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2015, 10:59 AM   #9
Drakah
Skinning Guru
 
Drakah's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 999
Interface Author - Click to view interfaces
Default

The UI's, with all these updates, should be available the day before the expansion goes live. Because I know they will change it on me if I do it all before-hand
Drakah is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2015, 05:25 PM   #10
Metanis
Premium Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 4
Default Happy Camper!

Quote:
Originally Posted by Drakah
The UI's, with all these updates, should be available the day before the expansion goes live. Because I know they will change it on me if I do it all before-hand


I implemented the changes you so graciously provided and it worked like a champ! I then distributed to my wife's computer and to another friend who plays and the Default_old worked fine in each case!

Thank you so much!
Metanis is offline   Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:36 PM.


vBulletin Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
© MMOUI