Home Forum Downloads My Favorites Register FAQ Mark Forums Read

Go Back   EQInterface Forums > Tutorials & Info. > Graphics Tutorials & Info.
User Name
Password

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-28-2006, 03:26 PM   #1
nilepez
A Gray Wolf
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 8
Default Can I put the Combat State Animation into a Group Window?

If this has been answered elsewhere, I apologize, but I'm trying to move the CombatStateAnim (ation) to my Group window. However, I can't seem to get it to show up.

Here's a sample of what I put into the group file:

Code:
<Ui2DAnimation item="GroupInCombat"> <Cycle>true</Cycle> <Frames> <Texture>window_pieces06.tga</Texture> <Location> <X>200</X> <Y>0</Y> </Location> <Size> <CX>40</CX> <CY>40</CY> </Size> <Hotspot> <X>0</X> <Y>0</Y> </Hotspot> <Duration>1000</Duration> </Frames> </Ui2DAnimation> <Ui2DAnimation item="GroupTimer"> <Cycle>true</Cycle> <Frames> <Texture>window_pieces06.tga</Texture> <Location> <X>200</X> <Y>80</Y> </Location> <Size> <CX>40</CX> <CY>40</CY> </Size> <Hotspot> <X>0</X> <Y>0</Y> </Hotspot> <Duration>1000</Duration> </Frames> </Ui2DAnimation> <!-- ADDITIONAL DEFS Omitted to save space --> <!-- Definition of Button that Animation appears on (I think) --> <Button item="Group_CombatStateAnim"> <ScreenID>PW_CombatStateAnim</ScreenID> <RelativePosition>true</RelativePosition> <Location> <X>150</X> <Y>29</Y> </Location> <Size> <CX>26</CX> <CY>26</CY> </Size> <Style_Transparent>false</Style_Transparent> <Style_Checkbox>false</Style_Checkbox> <DecalOffset> <X>0</X> <Y>0</Y> </DecalOffset> <DecalSize> <CX>26</CX> <CY>26</CY> </DecalSize> </Button> <!-- Add Animation Button to Group --> <Pieces>Group_CombatStateAnim</Pieces>


Aside from renaming the Button/Animations to Group_..... and changing the physical location, this is identical to what's in the player window.

Is this like the flashing red combat animation: it can only appear in the player window?

I appreciate any pointers. I've done a few searches, but haven't turned up much on this and AFAIK, nobody has moved this outside of the playerWindow.xml.
nilepez is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2006, 11:51 AM   #2
nilepez
A Gray Wolf
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 8
Default

Does anyone know if it's possible?
nilepez is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2006, 01:31 PM   #3
sokahar
A Fire Beetle
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2
Default

You can put the timer anywhere, but the animation has to stay in Player.
sokahar is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2006, 01:47 PM   #4
Fyrecaster
A Hill Giant
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 37
Interface Author - Click to view interfaces
Smile

I tried the same thing Nilepez with the eltaco group/player window, for about a week and had no avail, so I believe Sokahar maybe correct in saying that it can only be left in the player window. However I have recently started backards configuring the 2 windows of eltacos group and player window combo. My ultimate goal is to have the player window reflect this image,

http://www.eqinterface.com/download...iew.php?id=7101

with the rest timer and icon located somewhere either near the top, or down in the bottom. Still new to .XML so learning as I go (thank goodness I have my wifes and my machines on a home network where I can work from one to make changes and in the other switch the custom ui as I make the changes. Visual learning is helping alot.) If I get this completed before someone else uses the same file as a starting platform I will have it posted.

Will keep you updated as I go.

Arylun Fyrecaster of Brell / Cazic
Fyrecaster is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2006, 12:25 AM   #5
nilepez
A Gray Wolf
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 8
Default

Quote:
Originally Posted by Fyrecaster
My ultimate goal is to have the player window reflect this image,

http://www.eqinterface.com/download...iew.php?id=7101

with the rest timer and icon located somewhere either near the top, or down in the bottom. Still new to .XML so learning as I go (thank goodness I have my wifes and my machines on a home network where I can work from one to make changes and in the other switch the custom ui as I make the changes. Visual learning is helping alot.) If I get this completed before someone else uses the same file as a starting platform I will have it posted.

Will keep you updated as I go.

Arylun Fyrecaster of Brell / Cazic


LOL....that's pretty similar to the one I was working on. The only difference I see is that the colors of some of the text and the tribute. I think mine is based on the solesk mod, but I could be wrong.

Regardless, I did get the gauge moved, but not the icon.

I guess is the easiest thing to do is move the group/player mod into the playerwindow.xml, though I've kinda gotten used to having the player window up.

Anyway, thanks to both of you for the info. At least I know it wasn't something i could change....though for the life of me, I don't know why they'd hard code where it could be, given how flexible everything else is.

Nilepez.
nilepez is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2006, 02:48 AM   #6
Fyrecaster
A Hill Giant
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 37
Interface Author - Click to view interfaces
Default Already tried that

Well no luck in trying to modify the player window to include all the info that was in the group window. Yet I still think that its possible, and am still working on it, but for now I am attaching a zipfile of my current configuration, with a jpeg of what it looks like. The zip file also contains a copy of the jpeg and the tga attack indicator I modified for the player window.

Player window on top (minimal sizing to only show the attack indicator, the timer w/ timer seperated from bar, and the status icon)

Targetwindow in center (target info on top w/ HoTT underneath)

Lastly is a minorly modified version of eltacos group window.

** generally I have the target window and player window switched so that the target window is on top and player icon window sits above my group window **
Fyrecaster is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2006, 01:59 PM   #7
nilepez
A Gray Wolf
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 8
Default

looks like you forgot to include at least one tga file (targetgauge.tga).

I think it's doable. I can certainly get the targets HP/HP Gauge into the player window, and I know the rest of the stuff can go there..well I know evertyhing, except, perhaps, for group info, which I haven't experimented with.

I'll look at it more later on.
nilepez is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2006, 10:37 PM   #8
sunaeri
Premium Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 114
Interface Author - Click to view interfaces
Default

It is not possible because the animation is a button with no EQType.
sunaeri is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2006, 10:48 PM   #9
Inokis
Pale Scrawny Guy
 
Inokis's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Server: Bristlebane // Erollisi Marr
Posts: 920
Interface Author - Click to view interfaces
Send a message via Yahoo to Inokis
Default

If you just want it to appear in the group window, create a screen item inside your player window. Add the animation as a piece to the screen item. Change the relative position to false and move the x,y cooridinates of the screen item til it is in a location over your group window. Now bear in mind, this is still tied to your player window, and it does not become part of the group window. This is just a cosmetic way of putting something where you want it.
__________________
Inokis is offline   Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 08:03 PM.


vBulletin Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
© MMOUI