Home Forum Downloads My Favorites Register FAQ Mark Forums Read

Go Back   EQInterface Forums > General Discussion > Compares & Patch fixes
User Name
Password

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-05-2007, 05:40 PM   #16
Kinada
Featured Artist
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 99
Featured Artist
Default

There is nothing to save, this is a problem created by SoE and thier ini files and not by the UI itself. Currently you can see the post by drakah for some hints on how to fix it. Essentially any window that is miss-sized you need to delete the entry from the ini file (I have not tried this yet on mine taking their word for it) and the 3 windows that I noticed had issues were the buffwindow shortbuffwindow and petinfowindow or something like that.

As a side note I noticed that there is a new dragitem that was not in the animations file. So those of you that wanna see the booster pack icon or the FF reward dice icon the animation file up top is the one that I just updated (untested I havent logged in yet to be sure it works) I'm posting this now because I dont want to alt-tab EQ at all till they fix the problem with that messing up the UI.
__________________
Vert - It's whats for dinner
Kinada is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2007, 06:20 PM   #17
ViviMG
A Gray Wolf
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 4
Default Re

Anyone able to post their Configuration Settings File from their UI for Vert? Other people have been posting theirs to fix the problem with window miss size. Just post the UI_YOURNAME_YOURSERVER, I cannot seem to fix mine, and I hate working with default, can someone help, please?
ViviMG is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2007, 12:35 AM   #18
Engine
A Bat
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 1
Default

I set my buff and short buff windows to sizable and then stretched them until the Vert windows worked again. Then I set them back. I then went into my UI file for that character and copied the settings from the UI file for my monk, to the UI file for my Druid. That did it for me.

You can probably just cut and paste these into your UI_ file for the buff and short buff windows.

I run 1280 x 1024.

[BuffWindow]
XPos1024x768=871
YPos1024x768=151
Width1024x768=124
Height1024x768=420
BGTint.red=255
BGTint.green=255
BGTint.blue=255
BGType=1
Fades=true
Delay=500
Duration=500
Alpha=255
FadeToAlpha=255
Locked=false
Show=1
XPos1152x864=1004
YPos1152x864=149
Width1152x864=127
Height1152x864=453
XPos1280x768=1110
YPos1280x768=151
XPos1280x1024=1139
YPos1280x1024=2
XPos1280x720=1155
YPos1280x720=260
XPos1280x960=1123
YPos1280x960=162
Width1280x960=104
Height1280x960=395
Width1280x1024=174
Height1280x1024=583
INIVersion=1
Minimized1280x1024=0
RestoreXPos1280x1024=0
RestoreYPos1280x1024=0
RestoreWidth1280x1024=0
RestoreHeight1280x1024=0

[ShortDurationBuffWindow]
XPos1024x768=847
YPos1024x768=519
Width1024x768=85
Height1024x768=248
BGTint.red=255
BGTint.green=255
BGTint.blue=255
BGType=1
Fades=true
Delay=500
Duration=500
Alpha=255
FadeToAlpha=255
Locked=false
XPos1152x864=1005
YPos1152x864=515
Width1152x864=85
Height1152x864=248
Show=1
XPos1280x768=1071
YPos1280x768=520
Width1280x768=85
Height1280x768=248
XPos1280x1024=795
YPos1280x1024=304
Width1280x1024=173
Height1280x1024=310
XPos1280x720=1154
YPos1280x720=142
Width1280x720=123
Height1280x720=122
XPos1280x960=1123
YPos1280x960=627
Width1280x960=104
Height1280x960=160
INIVersion=1
Minimized1280x1024=0
RestoreXPos1280x1024=0
RestoreYPos1280x1024=0
RestoreWidth1280x1024=0
RestoreHeight1280x1024=0
Engine is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2007, 11:22 PM   #19
silenzhandz
A Hill Giant
 
Join Date: Nov 2002
Server: Tunare
Posts: 39
Default Book

Does anyone have a book with a scribe button? I removed the current vert one, but without it, it crashed the UI.

[Tue Oct 16 21:29:15 2007] XML reference error! Ui2DAnimation[6]:A_book1[868] referenced but NEVER declared!
XML reference error! Ui2DAnimation[6]:A_book2[869] referenced but NEVER declared!
XML reference error! Ui2DAnimation[6]:A_book3[870] referenced but NEVER declared!
XML reference error! Ui2DAnimation[6]:A_book4[871] referenced but NEVER declared!

[Tue Oct 16 21:29:15 2007] Error validating symbol table.
[Tue Oct 16 21:29:15 2007] Error loading skin: loading default skin instead.

Thanks
silenzhandz is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2007, 07:48 AM   #20
Savok
On tour since '99
 
Join Date: Sep 2002
Server: Innoruuk forever!
Posts: 469
Interface Author - Click to view interfaces
Default

This should fix your issue for the short term.
Attached Files
File Type: zip EQUI_BookWindow.zip (1.4 KB, 8 views)
__________________
Gold: 04/16/99 - 02/19/11 Silver: 03/16/12 - 03/15/18 Done:04/16/18
And with a heavy heart I bid adieu to Everquest Live.
Savok is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2007, 04:09 PM   #21
silenzhandz
A Hill Giant
 
Join Date: Nov 2002
Server: Tunare
Posts: 39
Default

Thank you, will give it a whirl tonight

Seems to work now, still get errors but no crash

[Wed Oct 17 22:37:03 2007] Error: Could not find child ScribeButton in window BookWindow

[Wed Oct 17 22:37:03 2007] Error: Could not find child CastSpellButton in window BookWindow

[Wed Oct 17 22:37:03 2007] Error: Could not find child PotionSlot4 in window PotionBeltWnd

[Wed Oct 17 22:37:03 2007] Error: Could not find child PotionSlotLabel4 in window PotionBeltWnd

[Wed Oct 17 22:37:05 2007] Error: Could not find child A_AttackIndicatorAnim in window PlayerWindow

[Wed Oct 17 22:37:05 2007] Error: Could not find child ClassAnim in window IW_CharacterView

Last edited by silenzhandz : 10-18-2007 at 12:32 AM. Reason: Add info
silenzhandz is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2007, 07:31 AM   #22
Savok
On tour since '99
 
Join Date: Sep 2002
Server: Innoruuk forever!
Posts: 469
Interface Author - Click to view interfaces
Default

Quote:
[Wed Oct 17 22:37:03 2007] Error: Could not find child ScribeButton in window BookWindow
[Wed Oct 17 22:37:03 2007] Error: Could not find child CastSpellButton in window BookWindow


Odd, both of those are in the attatched file.

Quote:
[Wed Oct 17 22:37:03 2007] Error: Could not find child PotionSlot4 in window PotionBeltWnd
[Wed Oct 17 22:37:03 2007] Error: Could not find child PotionSlotLabel4 in window PotionBeltWnd


Potion window change 7/5/07.

Quote:
[Wed Oct 17 22:37:05 2007] Error: Could not find child A_AttackIndicatorAnim in window PlayerWindow


You can ignore this one (Vert doesn't use the stupid whole player window attack animation).

Quote:
[Wed Oct 17 22:37:05 2007] Error: Could not find child ClassAnim in window IW_CharacterView


This was changed a long time ago (how old IS this vert UI you have? )

Code:
<StaticAnimation item= "ClassAnim"> <ScreenID>ClassAnim</ScreenID> <Location> <X>8</X> <Y>170</Y> </Location> <Size> <CX>64</CX> <CY>128</CY> </Size> <!-- Do NOT include an animation here since it messes with other UIs. Instead an animation instance is dynamically created and used. --> </StaticAnimation> <Screen item = "IW_CharacterView"> <ScreenID>IW_CharacterView</ScreenID> <RelativePosition>true</RelativePosition> <Location> <X>8</X> <Y>170</Y> </Location> <Size> <CX>64</CX> <CY>128</CY> </Size> <Style_VScroll>false</Style_VScroll> <Style_HScroll>false</Style_HScroll> <Style_Transparent>true</Style_Transparent> <TooltipReference>Drop Item Here to Auto Equip</TooltipReference> <DrawTemplate>WDT_Inner</DrawTemplate> <Style_Titlebar>false</Style_Titlebar> <Style_Closebox>false</Style_Closebox> <Style_Minimizebox>false</Style_Minimizebox> <Style_Border>true</Style_Border> <Style_Sizable>false</Style_Sizable> <Pieces>ClassAnim</Pieces> </Screen>


Code:
<Pieces>Screen:IW_CharacterView</Pieces> <Pieces>ClassAnim</Pieces>
Savok is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2007, 06:33 PM   #23
silenzhandz
A Hill Giant
 
Join Date: Nov 2002
Server: Tunare
Posts: 39
Default

Oh god you don't want to know
Its been hacked so much I barely know what is from where and how, its backbone is vert though, just got some of my own request put in by various people.

I'll try and see if I can figure out getting those fixes in, thanks alot.
silenzhandz is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2007, 01:13 AM   #24
silenzhandz
A Hill Giant
 
Join Date: Nov 2002
Server: Tunare
Posts: 39
Default

ok the scribe error must of been residue.
Potion belt error fixed and gone now, had to figure out new sizes but looking good now.

Cannot figure out last one though, here is mine its very similar to yours:

<StaticAnimation item="ClassAnim">
<ScreenID>ClassAnim</ScreenID>
<Location>
<X>210</X>
<Y>64</Y>
</Location>
<Size>
<CX>1</CX>
<CY>1</CY>
</Size>
<Animation>A_ClassAnim01</Animation>
</StaticAnimation>
<Screen item="IW_CharacterView">
<ScreenID>IW_CharacterView</ScreenID>
<RelativePosition>true</RelativePosition>
<Location>
<X>2</X>
<Y>5</Y>
</Location>
<Size>
<CX>80</CX>
<CY>50</CY>
</Size>
<Style_VScroll>false</Style_VScroll>
<Style_HScroll>false</Style_HScroll>
<Style_Transparent>false</Style_Transparent>
<TooltipReference>Auto Equip</TooltipReference>
<DrawTemplate>WDT_Inner</DrawTemplate>
<Style_Titlebar>false</Style_Titlebar>
<Style_Closebox>false</Style_Closebox>
<Style_Minimizebox>false</Style_Minimizebox>
<Style_Border>true</Style_Border>
<Style_Sizable>false</Style_Sizable>
</Screen>

The only difference I see is I have this line:
<Animation>A_ClassAnim01</Animation>
I tokk it out but still same error, the pieces are there too.

<Pieces>Screen:IW_CharacterView</Pieces>
<Pieces>ClassAnim</Pieces>

[Thu Oct 18 23:24:35 2007] Warning: file EQUI_LayoutCopyWnd.xml not found in directory UIFiles\vert-LON-caster\. Attempting to use file from Default skin.
[Thu Oct 18 23:24:41 2007] Error: Could not find child A_AttackIndicatorAnim in window PlayerWindow

[Thu Oct 18 23:24:41 2007] Error: Could not find child ClassAnim in window IW_CharacterView

[Thu Oct 18 23:24:45 2007] Warning: file UIFiles\vert-LON-caster\dragitem1.tga not found in directory UIFiles\vert-LON-caster\. Attempting to use file from Default skin.


It's cool at the moment though, no red errors, though be nice to get the annoying log errors dealt with once and for all.

Thanks for your help.

Last edited by silenzhandz : 10-19-2007 at 01:21 AM.
silenzhandz is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2007, 07:08 PM   #25
Savok
On tour since '99
 
Join Date: Sep 2002
Server: Innoruuk forever!
Posts: 469
Interface Author - Click to view interfaces
Default

Savok is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2007, 02:57 PM   #26
silenzhandz
A Hill Giant
 
Join Date: Nov 2002
Server: Tunare
Posts: 39
Default

That did not seem to help, think all that stuff was already in there. But after painstakingly(sp) going through it, I found out I was missing:

<Pieces>ClassAnim</Pieces>

from:

<Screen item="IW_CharacterView">
<ScreenID>IW_CharacterView</ScreenID>
<RelativePosition>true</RelativePosition>
<Location>
<X>2</X>
<Y>5</Y>
</Location>
<Size>
<CX>80</CX>
<CY>50</CY>
</Size>
<Style_VScroll>false</Style_VScroll>
<Style_HScroll>false</Style_HScroll>
<Style_Transparent>false</Style_Transparent>
<TooltipReference>Auto Equip</TooltipReference>
<DrawTemplate>WDT_Inner</DrawTemplate>
<Style_Titlebar>false</Style_Titlebar>
<Style_Closebox>false</Style_Closebox>
<Style_Minimizebox>false</Style_Minimizebox>
<Style_Border>true</Style_Border>
<Style_Sizable>false</Style_Sizable>
<Pieces>ClassAnim</Pieces>
</Screen>


So just down to one error woohoo! You already mentioned vert does not use it, still is there anyway to hack something to get rid of the error?

[Sun Oct 21 13:01:32 2007] Error: Could not find child A_AttackIndicatorAnim in window PlayerWindow


Removed this:
<StaticAnimation item="A_AttackIndicatorAnim">
<ScreenID>A_AttackIndicatorAnim</ScreenID>
<Animation>A_AttackIndicator</Animation>
</StaticAnimation>
Made no difference. Wonder if pieces is missing like last problem.

Thanks for your help.

Last edited by silenzhandz : 10-21-2007 at 03:26 PM.
silenzhandz is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2007, 04:28 PM   #27
Savok
On tour since '99
 
Join Date: Sep 2002
Server: Innoruuk forever!
Posts: 469
Interface Author - Click to view interfaces
Default

Quote:
[Sun Oct 21 13:01:32 2007] Error: Could not find child A_AttackIndicatorAnim in window PlayerWindow


All that does is make a crappy little white/red flashing box appear in the top left of the player window. it doesn't fit with the Vert style UI at all and generally is safely ignored.
Savok is offline   Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:42 AM.


vBulletin Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
© MMOUI