Home Forum Downloads My Favorites Register FAQ Mark Forums Read

Go Back   EQInterface Forums > General Discussion > Help ! ? ! ?
User Name
Password

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-18-2003, 05:49 PM   #1
Kaldisar
A Hill Giant
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 34
Default UI crashing client

seems anytime i try to load my custom UI, it crashes my client. With only default in the UI directiry the game runs fine. Any clue why?
btw i hate the custon UI
__________________
Venerable Kaldisar Kalaze
Kaldisar is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2003, 05:51 PM   #2
Cairenn
Credendo Vides
 
Cairenn's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 3,851
Interface Author - Click to view interfaces
Default

Post your UIError.txt log file.
Cairenn is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2003, 05:54 PM   #3
Kaldisar
A Hill Giant
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 34
Default

Quote:
UIErrorLog created at Thu Dec 18 17:53:05 2003
[Thu Dec 18 17:53:05 2003] Warning: file SIDL.xml not found in directory UIFiles\mine2\. Attempting to use file from Default skin.
[Thu Dec 18 17:53:05 2003] Warning: file EQUI_Templates.xml not found in directory UIFiles\mine2\. Attempting to use file from Default skin.
[Thu Dec 18 17:53:06 2003] Warning: file EQUI_TrackingWnd.xml not found in directory UIFiles\mine2\. Attempting to use file from Default skin.
[Thu Dec 18 17:53:06 2003] Warning: file EQUI_SocialEditWnd.xml not found in directory UIFiles\mine2\. Attempting to use file from Default skin.
[Thu Dec 18 17:53:09 2003] Warning: file EQUI_BugReportWnd.xml not found in directory UIFiles\mine2\. Attempting to use file from Default skin.
[Thu Dec 18 17:53:09 2003] Warning: file EQUI_VideoModesWnd.xml not found in directory UIFiles\mine2\. Attempting to use file from Default skin.
[Thu Dec 18 17:53:10 2003] Warning: file EQUI_FindLocationWnd.xml not found in directory UIFiles\mine2\. Attempting to use file from Default skin.
[Thu Dec 18 17:53:10 2003] Warning: file EQUI_CombatAbilityWnd.xml not found in directory UIFiles\mine2\. Attempting to use file from Default skin.


This is it.
Kaldisar is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2003, 05:59 PM   #4
Cairenn
Credendo Vides
 
Cairenn's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 3,851
Interface Author - Click to view interfaces
Default

*Blink blink* Those are the only lines in your UIError.txt log file? Let me guess, you copied the default folder first, then overwrote it with your custom files, right? Please don't do that. The only files that should be in your custom folder are the files that have actually been customized. Otherwise you end up in a situation like today, where SOE changes something and your UI no longer works.

Please back-up your current custom folder. Then make a new empty folder. Unzip into it only the custom files of your UI. Then go into game and load it up. If it still doesn't work, come back here and post your new UIError.txt log file.
Cairenn is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2003, 06:01 PM   #5
Kaldisar
A Hill Giant
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 34
Default

well i can tell you i never copied the default folder ... EVER. unless todays patch overwrote what was there. The only files ive ever had in my custom ui were the windows i changed or downloaded.
Kaldisar is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2003, 06:08 PM   #6
Cairenn
Credendo Vides
 
Cairenn's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 3,851
Interface Author - Click to view interfaces
Default

CharacterCreate, FacePick, CuserAttachement, Friends, Train, SkillSelect, Feedback, BugReport, ColorPicker, TextEntry, Loadskin, Alarm, Raid, RaidOptions, all your dragitem texture files etc and so on have been modified too? That's a very ambitious UI you are using!
Cairenn is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2003, 06:11 PM   #7
Kaldisar
A Hill Giant
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 34
Default

well when i look into my custom UI folder, i see nothing but the windows ive modified. No drag items, No window pieces.
Kaldisar is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2003, 06:20 PM   #8
Cairenn
Credendo Vides
 
Cairenn's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 3,851
Interface Author - Click to view interfaces
Default

Make a back-up of your folder, then re-create with a new empty folder. Something very odd going on there ...
Cairenn is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2003, 06:26 PM   #9
Kudane
Co-Founder
 
Kudane's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Server: Xegony
Posts: 2,145
Interface Author - Click to view interfaces
Default

do me a favor.... try doing a search on your computer for the word UIFiles

I am wondering if you have two installations of Everquest.. I have seen this type of thing once before and the problem was 3 version of EQ.

post back how many folders named UIFiles it finds.
__________________


.: Have a question? Read this :.
[ F.A.Q ]
Kudane is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2003, 06:40 PM   #10
Kaldisar
A Hill Giant
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 34
Default

well i found 2 folders and have since deleted the extra 1. Still getting the crash ><.
Kaldisar is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2003, 06:45 PM   #11
Cairenn
Credendo Vides
 
Cairenn's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 3,851
Interface Author - Click to view interfaces
Default

Post your new UIError.txt log file, please?
Cairenn is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2003, 06:52 PM   #12
Kudane
Co-Founder
 
Kudane's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Server: Xegony
Posts: 2,145
Interface Author - Click to view interfaces
Default

Quote:
Originally posted by Kaldisar
well i found 2 folders and have since deleted the extra 1. Still getting the crash ><.


well, i would check the path of the EQ file you click to run the game (find out what folder it goes too) make sure you using that UIFiles folder.. if you deleted the wrong one, it will simply patch it back in.

also what Cairenn said.. post new error text
Kudane is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2003, 07:01 PM   #13
Kaldisar
A Hill Giant
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 34
Default

uierrors was exactly the same.
Kaldisar is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2003, 07:07 PM   #14
Cairenn
Credendo Vides
 
Cairenn's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 3,851
Interface Author - Click to view interfaces
Default

Okay, try doing this. Go to your eqclient.ini and UI_CharName_ServerName.ini files and change UI to "default". That way you can at least log into game. When you get into game, choose your UI from the /load window. Log back out again and post your new UIError.txt log file.

Actually, before you do that (log in that is), right-click on your UIError.txt log file, go to Properties and make sure that it is not set to read-only. Then go ahead and log in.
Cairenn is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2003, 07:13 PM   #15
Kaldisar
A Hill Giant
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 34
Default

Quote:
UIErrorLog created at Thu Dec 18 19:11:44 2003
[Thu Dec 18 19:11:44 2003] Warning: file SIDL.xml not found in directory UIFiles\mine2\. Attempting to use file from Default skin.
[Thu Dec 18 19:11:44 2003] Warning: file EQUI_Templates.xml not found in directory UIFiles\mine2\. Attempting to use file from Default skin.
[Thu Dec 18 19:11:44 2003] Warning: file EQUI_CharacterCreate.xml not found in directory UIFiles\mine2\. Attempting to use file from Default skin.
[Thu Dec 18 19:11:44 2003] Warning: file EQUI_TrackingWnd.xml not found in directory UIFiles\mine2\. Attempting to use file from Default skin.
[Thu Dec 18 19:11:44 2003] Warning: file EQUI_SocialEditWnd.xml not found in directory UIFiles\mine2\. Attempting to use file from Default skin.
[Thu Dec 18 19:11:46 2003] Warning: file EQUI_BugReportWnd.xml not found in directory UIFiles\mine2\. Attempting to use file from Default skin.
[Thu Dec 18 19:11:46 2003] Warning: file EQUI_VideoModesWnd.xml not found in directory UIFiles\mine2\. Attempting to use file from Default skin.
[Thu Dec 18 19:11:47 2003] Warning: file EQUI_FindLocationWnd.xml not found in directory UIFiles\mine2\. Attempting to use file from Default skin.
[Thu Dec 18 19:11:47 2003] Warning: file EQUI_CombatAbilityWnd.xml not found in directory UIFiles\mine2\. Attempting to use file from Default skin.
Kaldisar is offline   Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:47 AM.


vBulletin Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
© MMOUI